maig, 2024

22mai8:3012:30Prevenció d'incendis a la llar

Més

Detalls de l'esdeveniment

Aquest projecte va adreçat als alumnes de 3er i 4rt d’ESO dels centres educatius de la província de Lleida… i es basa en xerrades sobre la Prevenció d’Incendis a la Llar, al lloc de treball… és a dir, qualsevol espai dins el qual es pugui produir un incendi en un espai confinat.

Per tal de conèixer la importància de la problemàtica a la qual ens enfrontem, els bombers portem anys analitzant les xifres anuals i les dades malauradament no són  massa esperançadores. L’any passat a Catalunya es van produir aproximadament uns 4.500 incendis dins habitatges, oficines, comerços, indústries o altres espais confinats on els bombers van haver d’actuar. Això es tradueix amb una incidència de 12 incendis per dia que han produït prop d’un centenars de ferits i una vintena de víctimes mortals a Catalunya.

Després d’investigar l’origen i el desenvolupament d’aquests incendis, els bombers s’han adonat que la gran majoria es poden evitar si canviem alguns hàbits. De la mateixa manera que si disposem de coneixements bàsics de com es desenvolupa un incendi dins d’un habitatge, en cas que aquest es produeixi, disposarem també de les eines necessàries per actuar de la millor manera, reduint considerablement la possibilitat de posar-nos en risc a nosaltres, a la nostra família o als nostres veïns, sense tenir en compte que serem capaços de limitar les pèrdues econòmiques que els incendis ocasionen o la pèrdua de records familiars que tots tenim a casa nostra.

El projecte preveu oferir una xerrada anomenada TANCA LA PORTA AL FOC, d’una durada aproximada de 1 hora i adreçada als grups de 3rt d’ESO, en la qual es parla del desenvolupament dels incendis i de com actuar en cas que es produeixi, i una altra xerrada adreçada als grups de 4rt ESO anomenada EVITEM ELS INCENDIS A LA LLAR d’una durada de 1 hora, en la qual treballem les causes que provoquen els incendis.

Hora

(Dimecres) 8:30 - 12:30

X