gener, 2023

19gen16:0020:00Copa Cangur 2023

Més

Detalls de l'esdeveniment

La Copa Cangur és un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques i que rep el suport logístic de Isotropic. Els equips estan formats per 7 alumnes de 1r i 2n d’ESO (categoria Cadet) o bé 7 alumnes de 3r i 4t d’ESO (categoria Junior) amb la condició que com a màxim hi pot haver 4 alumnes de 2n o 4t respectivament en cada equip..
En el concurs es presenten 12 problemes i 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles (primera fase). És una cursa contra rellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant la estratègia d’equip és molt important! A més, durant el desenvolupament de la prova els equips poden seguir en directe l’estat del concurs, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors que porten acumulats cadascun dels participants. Això el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes.
La primera fase del concurs se celebra en una trentena de seus locals repartides arreu del territori. El primer equip classificat de cada seu (o els primers, depèn del nombre de seus que hi hagi), juntament amb els campions de l’any anterior, es classifiquen per la gran final nacional.

+info

Hora

(Dijous) 16:00 - 20:00

X