Us presentem la 6a promoció de Batxibac de l’Institut Samuel Gili i Gaya

El passat 7, 8 i 9 de maig va tenir lloc la prova externa del Batxibac de la demarcació de Lleida al nostre institut. Una prova que consta d’un exercici escrit de Llengua i Literatura francesa, un exercici oral i un darrer escrit d’Història d’Espanya i França. Si s’aprova aquest examen junt amb segon de batxillerat es dóna accés a la doble titulació Batxillerat- Baccalauréat. Aquesta nota, a més, els serveix com una nota de selectivitat i en funció d’aquesta decidiran o no a presentar-se a les PAU.

Així doncs, els nostres alumnes: Ivan Barroso, Mireia Bonjorn, Paloma Buj, Sophie Gaye, Albert Guallar, Aaron Law, David Llorens, Arnau Mir i Jordan Nga Nguede han passat tots la prova i, fins i tot, alguns amb molt bones notes.

Ha estat un llarg camí de 2 anys on s’ha fet un terç de l’horari lectiu en francès, en el qual destaquem la llengua francesa, la literatura francesa i la Història de França. Camí fet amb il·lusió, però, sobretot, amb esforç, moltes ganes d’aprendre i de millorar una llengua que, en molts dels casos, només s’havia estudiat com a segona llengua estrangera i que al cap dels 2 anys s’ha aconseguit arribar a un B2, alguns, i d’altres, més avantatjats, fins i tot, al C1.

Ara toca veure els resultats del Batxillerat i decidir el camí del futur. Alguns aniran a França gràcies a l’ accés directe que els proporciona la doble titulació i gaudiran dels preus públics de la Universitat Francesa d’uns 183 Euros de matrícula/any. Altres aniran a Barcelona i també n’hi hauran que estudiaran a les terres de Ponent.

Els professors-professores que els hem tingut els desitgem que el nou viatge que emprendran els sigui propici, que els que cursen Batxibac segueixin la seva estela i que tinguem futurs alumnes que vulguin cursar aquests estudis per anar ampliant la família Batxibac, que enguany amb aquesta 6a promoció, arriba a la màgica xifra de 50 aprovats de Batxibac al Gili, una xifra rodona que certifica l’èxit d’aquesta doble titulació al nostre institut.

A la foto ens falten l’Albert Guallar i el Jordan Nga Nguede, quan vinguin la repetirem.

Si els veieu FELICITEU-LOS!