Un principi d’any molt matemàtic

Copa Cangur

El passat 24 de gener el nostre centre va ser una de les quatre seus locals del concurs matemàtic per equips Copa Cangur. A la nostra seu hi van participar 13 equips, dels quals 3 eren de l’Institut Gili i Gaya.

Aquest concurs és per equips de 7 alumnes, dels quals 4 són de 3r d’ESO i la resta de 1r o 2n de l’ESO i consisteix a resoldre 12 problemes en els quals s’ha de donar una resposta numèrica sense ajut de calculadora ni mòbil.

El guanyador va ser un equip de l’Institut Joan Amigó d’Espluga de Francolí, el qual està classificat per disputar la final de Catalunya a Mataró. Dos equips del nostre centre van quedar classificats en quart i en cinquè lloc. Moltes felicitats a tots els participants.

Àlbum de fotos

 

Problemes a l’esprint de batxillerat

El passat 6 de febrer el nostre centre participar en el concurs telemàtic de matemàtiques Problemes a l’esprint en la modalitat de batxillerat.

És un concurs en el qual s’hi participa com a centre i s’han de resoldre 10 problemes en el temps mínim possible. Per resoldre alguns problemes es necessita la solució d’uns altres problemes de la mateixa prova.

Els nostres alumnes han trigat, aproximadament, una hora i quart a respondre totes les preguntes i han quedat en tercera posició de Catalunya i País Valencià, empatats amb uns altres 5 centres.

Els dos primers classificats han estat l’Aula Europea de Barcelona i l’Institut Vicens Vives de Girona, en els dos centres hi estudien alumnes becats per a fer un batxillerat científic internacional

Àlbum de fotos