Tres professors de l’institut publiquen la seva obra

Volem felicitar tres professors del nostre institut que han publicat la seva obra. La Dolores García, professora de Llengua Castellana i Literatura, ha publicat el seu poemari La hostería de Ragueneau; el Javi Badia, professor de Ciències Socials, ha publicat el seu primer àlbum Entre luces rojas amb el seu grup Mr. Copperpot; i, finalment, Francesc Pla, professor de Llengua Catalana i Literatura i Arts Escèniques, ha publicat el conte, Josefina Vidal Morera. Si voleu més informació a continuació podeu veure què en diu cadascun d’ells de les seves respectives obres.

Molts èxits, sou molt grans, profes!

La hostería de Ragueneau

La hostería de Ragueneau és un poemari que ret homenatge a la figura del poeta afeccionat, el poeta menor i a l’amistat.

Ragueneau és un pastisser que escriu i llegeix abans de tenir cura del seu forn. A més a més convida a tots els poetes marginals a menjar i recitar a casa seva. És amic de Cyrano de Bergerac, personatge que també surt al poemari.

Aquest llibre consta de tres parts: 1. Ragueneau (centrat en els suposats poemes primerencs del poeta); 2. Cyrano de Bergerac (l’amor de lluny, l’amor del silenci) i 3. La hosteria de los poetas (en la que es poden trobar poemes diversos dels diferents poetes que anaven a l’hostatgeria de Ragueneau

Dolores Garcia

Mr. Copperpot Entre Luces Rojas

Sóc en Javi Badia, professor del Departament de Socials de l’Institut Samuel Gili i Gaya. A més de la feina de professor, la meva gran afició i passió és la música. Des de fa un temps formo part d’un grup musical anomenat Mr Copperpot i hem decidit fer un cd format per 10 cançons pròpies per compartir el nostre projecte amb tots vosaltres i amb tota la gent que vulgui. També hem decidit compartir aquestes cançons en diverses plataformes digitals. Ara ja és una realitat.

El més important, sempre, és fer les coses amb il·lusió, això és essencial per gaudir de noves experiències. I, sobretot, pensar que mai no és tard per emprendre nous projectes.

Desitjo que agradi aquest primer treball que hem gravat: Entre Luces Rojas.

Javi Badia

Josefina Vidal Morera

Aquest és un projecte que pretén visualitzar dones amb una vida rica i plena de matisos és el punt de partida d’aquesta biografia en forma de conte.

La vida de Josefina Vidal és extraordinàriament rica i densa, una vida plena de reptes, viatges i dificultats que han nodrit una personalitat que sorprèn cada dia, fins avui mateix. Poetessa des de ben petita i plena d’inquietuds socials i polítiques.

Tot un repte condensar en poques pàgines una trajectòria vital que s’endinsa en els versos de l’experiència colpidora de la vida, la dedicació al partit socialista i al sindicat UGT, la ràdio a Anglaterra i Holanda…

Gaudiu de la lectura com jo ho he fet de l’escriptura.

Francesc Pla