Sortida a Barcelona

Sortida a Barcelona del 1r de Batxillerat Científic
Els alumnes de primer de batxillerat de ciències van fer una sortida a Barcelona el passat 14 d’abril. Un grup va visitar el Cosmocaixa on grup d’alumnes que fan la assignatura de física, van rebre una classe experimental a càrrec del professor Eugenio Salvatierra Domper al Museu de la Ciència de Cosmo-Caixa, en Barcelona. Al llarg del matí van realitzar tot un seguit d’experiments relacionats amb els diferents continguts de la matèria (ones, mecànica, fluids…), acabant amb la visita al bosc inundat, on van experimentar les sensacions ambientals d’un hàbitat tan característic, veient diferents espècies de plantes i animals i la seva adaptació al medi. Va ser una sessió molt profitosa e interessant.

Un altre grup va visitar el Mmaca (Museu de les matemàtiques de Catalunya ) i després el supercomputador Mare Nostrum.
Al Mmaca van gaudir de les matemàtiques amb experiències de probabilitat, estadística, geometria, càlcul, zona de miralls i altres experiències.
El MareNostrum és el superordinador més potent d’Espanya, un dels més potents d’Europa i l’emblema del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC). És el 34è del món segons la llista TOP500 de novembre de 2013.
Des de la fundació, uns 3.000 projectes de recerca externs han passat pel centre. La participació en projectes de recerca competitius li ha permès créixer del mig centenar inicial de col·laboradors als més de 300 actuals. Una bona part d’ells (un 40%) són estrangers procedents de més de 30 països diferents.

Fotos sortida