Sis premiats del Gili al Concurs periodística Josep Pernau

Ahir es va celebrar l’entrega de premis de la XII edició del concurs periodístic Josep Pernau, en la que, un any més el nostre institut ha estat protagonista guanyant 6 dels 12 premis a què s’obtava. L’acte, que es va celebrar al saló de sessións de la Paeria, va ser conduït per la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, el director dels serveis territorials, Miquel Àngel Cullerés, i el president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena.

Els sis premiats del Gili han estat: Guerau Masagué, Ares Escolà i Oriol Blàzquez, tots ells de 3r d’ESO, que han aconseguit els tres accèssits a la categoria de 2n cicle de la ESO (3r i 4t curs) . En categoria de Batxillerat i Cicles Formatius també hem tingut 3 guardonats: Rita Acebron, que ha guanyat el primer premi, i Albert Guallar i Maria Borrell, que s’han endut dos accèssits. Des d’aquí els volem felicitar per la qualitat dels seus escrits i els volem animar que continuïn escrivint i donant la seva opinió sobre tot allò que els envolta. Estem orgullosos de vosaltres! Enhorabona.

Enguany, han entrat en la fase de concurs 246 treballs d’un total de deu centres educatius d’ensenyament secundari, públics i concertats , amb la implicació de 29 professors de llengua catalana i castellana.

Els premis consisteixen en tauletes (1r premi per les 2 categories d’ESO i 1r premi per batxillerat i cicles formatius) i reproductors digitals (3 premis per cada categoria d’ESO i 3 premis per batxillerat i cicles formatius).

El concurs, que porta el nom del periodista Josep Pernau, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació, vol donar l’oportunitat d’expressar i donar a conèixer l’opinió de l’alumnat, formar una actitud reflexiva i crítica, incentivar l’estructuració de les idees, afavorir l’expressió escrita i fomentar el coneixement de la premsa escrita i la seva lectura.

ÀLBUM DELS PREMIS JOSEP PERNAU 2018