Sílvia Nadal en el top ten mundial d’un concurs internacional de Google

L’alumna de 4t d’ESO del nostre institut,  Sílva Nadal Faus ha quedat en novena posició en el concurs internacional Code-in de Google, en el que hi han participat més de 3.500 estudiants d’entre 13 i 17 anys de 78 països.

La Sílvia ha aconseguit aquesta posició gràcies a la creació de set casos d’ús del Liquid Galaxy Lab del Parc Científic de Lleida, que inclouen projectes com un jardí botànic per a la gent gran o el control de pacients en un hospital mitjançant la representació del Big Data o l’Internet de les Coses.

Aquest ha estat el primer any en el que el Liquid Galaxy Lab ha estat una de les 25 organitzacions internacionals reconegudes por Google que han dissenyat el concurs. Això ha fet que la participació d’estudiants de tot l’Estat que hi ha participat hagi passat de 28 a 170.

El Code-in de Google és un concurs internacional dedicat al desenvolupament de programari lliure. Està dissenyat per facilitar la iniciació en aquesta tecnologia amb un conjunt de tasques que proveeixen els organitzadors. Els alumnes que hi participen poden seleccionar aquestes feines i treballar-les durant set setmanes amb l’ajuda d’un mentor.

NOTÍCIA GENCAT

NOTÍCIA CATALUNYA DIARI

NOTÍCIA PAERIA

NOTÍCIA PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC