Robert Capa en color

Els passats  14 i 15 de novembre alguns alumnes de l’ institut van visitar l’exposició fotogràfica  “Robert Capa en color” al Caixa Fòrum de Lleida.

La mostra explora la faceta més desconeguda de l’emblemàtic foto periodista Robert Capa a través de 150 imatges en color.

Robert Capa (1913-1954) és conegut com un dels foto periodistes més notables de la història. Després de la publicació en 1938 de les fotos de la Guerra Civil Espanyola, va ser qualificat pel Picture Post com el «fotògraf de guerra més important del món». Les seves imatges més conegudes, la major part en blanc i negre, simbolitzen per a molts la brutalitat i el valor de la guerra, i van canviar la seva percepció pública, establint nous estàndards per a la fotografia bèl·lica. Capa es va iniciar en la fotografia en color el 1938, mentre es trobava a la Xina cobrint la guerra xino-japonesa. Tot i que només van sobreviure quatre de les impressions d’aquell viatge, Capa estava determinat a treballar amb la fotografia en color molt abans que fos àmpliament utilitzada per altres foto periodistes.

Al llarg de la seva carrera, A partir de l’exposició original de l’International Center of Photography, l’Obra Social “la Caixa” presenta, amb el suport de l’ICP Exhibitions Committee i amb fons públics el New York City Department of Cultural Affairs, en col·laboració amb el City Council, un recull d’algunes de les instantànies que el mític fotògraf Robert Capa va capturar en color, moltes d’elles mai publicades.

Capa en color inclou més de 150 còpies contemporànies, així com documents personals, revistes en les que van aparèixer originalment algunes de les imatges i un audiovisual amb extractes d’una de les poques entrevistes radiofòniques que es conserven de Capa.

GALERIA D’IMATGES