QUARTS DE 62 CENTRES DE CATALUNYA I PAÍS VALENCIÀ AL CONCURS PROBLEMES A L’ESPRINT

ENHORABONA, MATEMÀTICS!!
El passat 5 de febrer uns 20 alumnes de batxillerat del nostre institut van participar a la prova per equips de matemàtiques “Problemes a l’esprint”, un concurs en el qual s’han de respondre 10 preguntes, algunes de les quals van enllaçades, els nostres alumnes van respondre-les correctament en un temps de 38 minuts. Després, en acabar els 10 problemes, hi va haver 3 problemes de propina que també van resoldre correctament.
Durant 44 minuts els nostres alumnes van gaudir d’aquesta prova. Molts han repetit d’altres anys, i això és senyal que s’ho han passat bé en les ocasions anteriors.
En aquest concurs hi van participar 62 centres de Catalunya i del País Valencià, els nostres alumnes van quedar en una meritòria quarta posició.
El centre guanyador va resoldre els problemes en 30 minuts i ha estat l’Aula Europea de Barcelona, i poc després, l’Instutut Vicens Vives de Girona, cal recordar que són els dos centres on es cursa el batxillerat científic internacional.
En tercera posició va quedar l’institut L’Alzina de Barcelona i en quarta posició van quedar el nostre centre i i L’institut Bellaguarda d’Altea.
L’Institut Samuel Gili i Gaya ha estat, doncs el primer classificat de la provincia de Lleida.

Més informació a http://www.cangur.org/esprint/febrer20batx/

Joan Folguera

MÉS FOTOS