Projecte “Turó de Gardeny”

img_1007
img_1034

EL TURÓ DE GARDENY: LA CRUÏLLA DEL PASSAT I DEL FUTUR

 

Hem començat amb il·lusió i moltes, moltes, ganes un projecte d’educació inclusiva, aglutinador, global i transversal, al voltant de l’impressionant complex del Turó de Gardeny. Durant la setmana passada, tots els alumnes de la ESO, en grups, van fer una sortida per visitar els diferents espais que conformen el conjunt: el Parc Científic i Tecnològic i el Castell de Gardeny. Aquesta sortida, va ser una primera presa de contacte amb l’espai i una manera de buscar estímuls per treballar més tard al centre.

Els petits de la casa van visitar l’IRTA, on van realitzar un anàlisi organolèptic al voltant de la poma, van poder observar la magnífica maqueta de la Lluna de Joan Oró i passejar pels espais que conformen el Parc Científic i Tecnològic, on van poder descobrir un emplaçament majestuós molt desconegut per a la majoria

Els de 2n, 3r i 4t, van visitar, també, diferents espais que conformen el conjunt, vam poder gaudir dels secrets que amaga el Turó i visitar el magnífic castell templer i l’Església de Santa Maria de Gardeny, a través dels seus murs vam respirar història i els misteris que amaguen les pedres de les seves parets, que ens parlen d’un passat que s’amaga entre la boira i la llegenda.

Ben conscienciats i plens d’informació nova, en arribar a l’institut, cada grup va fer una pluja d’idees amb tot allò que els havia suggerit la visita i vam començar a perfilar allò que volíem saber, investigar i descobrir…. Engrescats ens hem posats de cap a la feina perquè aprendre a través de la curiositat ens pot obrir camins insospitats… Tenim moltes ganes de saber què passa i volem que vosaltres també ho pugueu veure, per aquesta raó us convidarem a una especial jornada de portes obertes per als pares i familiars perquè pugueu gaudir del resultat: què hem descobert, què hem fet… i, potser, fins i tot, trobem el llegendari tresor templer.

Us anirem informant d’aquesta apassionant aventura.

 

img_1319
img_1320