PRESENTACIÓ DELS ESTUDIS “INSA” AL NOSTRE INSTITUT

El proper dimarts, 14 de març, a les 18 h, a la sala d’actes del nostre Institut, es farà la presentació dels estudis “INSA” per part de la professora Marie Marguet (Coordinadora per Espanya ), acompanyada pel director d’Eurinsa, el senyor Vincent Chatain. Els estudis “INSA” són Enginyeries Superiors que es cursen a França, subvencionats pel govern francès. Són estudis públics dirigits als estudiants amb una bona preparació científica. Les seus on es fan són: Lyon, Estrasburg, Rouen, Toulouse i Rennes. Al “curriculum” dels mateixos es cursen les matèries científiques corresponents a l’especialitat escollida complementats amb estudis de cultura europea i llengües vives (diferents de les pròpies de cada estudiant). Aquests estudis es caracteritzen, fonamentalment, per:

1.-Una elevada preparació científica.

2.-Coneixement de la cultura europea.

3.-Estudi de llengües vives.

4.-Multiculturalitat. (Els estudiants provenen de països de tot el món. Hi conviuen més de deu nacionalitats al campus).

5.-Són públics. El govern subvenciona la major part dels mateixos i demana, a canvi, rendiment.

6.-Al final del primer curs, els estudiants fan les anomenades “pràctiques d’empresa” durant el mes de juliol, a diferents ciutats europees, a fi i efecte d’obtenir experiència professional al mateix temps que es fa la carrera.

7.-Per ésser estudiant de l’INSA, s’ha de tenir un bon expedient acadèmic al Batxillerat Científic (de “Notable” cap amunt en Física i Matemàtiques).

Esteu tots convidatsa la sessió informativa. Per a qualsevol altra informació complementària que us pugui interessar, podeu parlar amb el professor Eugenio Salvatierra Domper (Departament de Física i Química).