Premi Plus Fresc a la Solució Innovadora

Aquest dissabte 25 de febrer a la First Lego League 2017 de Lleida, l’equip  Black & Yellow del nostre  Institut amb el projecte Be Bee be free,  ha obtingut el premi Plus Fresc a la Solució Innovadora, que és el reconeixement a l’equip la solució del qual és excepcionalment creativa i ben pensada, amb un bon potencial per resoldre el problema investigat.

Respecte el gran marcador dels reptes fets amb el robot vam assolir la 2a puntuació més alta dels 28 equips, un total  de  127 punts. Felicitats campions i moltes gràcies. Fins la propera.

 

Projecte Be Bee be free

Les abelles, responsables de la pol.linització del 70 % de les espècies de plantes estan  en perill: malalties, paràsits, depredadors, plaguicides… Les introduïrem a la ciutat pels beneficis  que comporten i com a bioindicadors de contaminació.

Hem  dissenyat una App per divulgar-ne la importància, apropar-les a la població amb links a cursos, tallers, apiteràpia… i connetada amb els apicultors per  recollir  eixams i fer-ne una gestió òptima. La App, és un joc amb  incentius per què els joves en gaudeixin aprenent i coneixent els beneficis d’aquesta espècie per l’èsser humà i per la biodiversitat del planeta. S’acompanya d’un sistema de localització Google maps dels ruscos que en detectar eixams informen als usuaris .

Pels apicultors  i amb programació per  Arduino  monitoritzem les variables dins un rusc de temperatura, humitat, cicles de les abelles…   per  millorar-ne la seva gestió .

Participants grup Black & Yellow:  Blai Bernadó, Laia  Farràs, Benet Fité, Àlex Gonzàlez,  Àlex Jiménez, Roger Martínez,  Marcel Milara, Dora Vujasinovik, Sara Comes i Sara Vilaseca.  Monitors: Oriol Vendrell i Andreu Gonzàlez .  

Moltes felicitats !