Performance de Halloween 2018

L’alumnat d’Arts Escèniques del Batxillerat Artístic han fet de nou una performance per celebrar el Hallowen i el dia dels morts. Tot plegat però amb un format lleugerament diferent de l’any anterior. Enguany, seguint l’estructura de La purga. Se suposava un entorn que cada dia esdevenia més tens i violent, les baralles augmentaven, les discussions pujaven de to i la convivència s’havia fet molt difícil. Davant aquesta perspectiva, la direcció del centre va optar per unes mesures dràstiques: durant dues hores no hi hauria normes i la gent podria desfermar la ràbia, la tensió i els instints més primitius amb l’objectiu que la resta d’any l’entorn sigui tranquil i confortable.

En aquest context, l’alumnat d’Arts Escèniques va muntar les seves performance. Després de l’anunci de la direcció, del tancament de les reixes i del toc de sirena, grups de gent diversa representava execucions, persecucions, fets paranormals… tot un conjunt de fets que anaven més enllà de la pel·lícula que era el punt de partida de tot l’espectacle.

La feina de vestuari, maquillatge, planificació, escenografia va donar els fruits esperats, conjuntament amb un control de la desinformació que es va donar al conjunt de professorat i alumnat. L’objectiu era clar, interactuar amb la resta de gent de l’institut i treballar les sensacions més primàries com són la por, l’angoixa i el descontrol. Com reaccionem, malgrat intuir que és un muntatge, davant uns fets que ens prenen el control de les mans i semblen derivar cap a unes situacions que no podem preveure. L’objectiu era doble: treballar la interpretació, el guionatge, l’escenografia i la interacció amb l’alumnat i el professorat.

GALERIA D’IMATGES HALLOWEEN 2018