ORLES 4t ESO 2018

La setmana passada vam celebrar l’acte de lliurament d’orles als nois i noies de 4t d’ESO, un acte familiar i emotiu on els alumnes van estar acompanyats per les famílies, amics i professors, que no es van voler perdre un dia tan especial per a tots ells i elles. El director de l’institut, Pere Farré, els va dedicar unes paraules, que fem nostres tots els que formem part del Gili i que reproduïm tot seguit per compartir-les amb tots vosaltres:
“És per a mi un plaer poder-vos acompanyar en aquesta festa per celebrar el final d’una etapa. Una etapa en què hem intentat estar al vostre costat el millor que hem pogut i ajudar-vos a aconseguir una preparació per un futur ple d’èxits.
A partir d’ara, iniciareu una etapa de formació més específica però en la que continuarem estan al vostre costat en tot allò que us puguem ajudar, tant els que continuareu cursant estudis de batxillerat al nostre institut com aquelles que heu escollit unes altres vies de formació.
Sigui quin sigui el camí que heu escollit, no heu de tenir por del futur. Tant se val si heu escollit cursar un cicle formatiu o un batxillerat, ja sigui científic-tecnològic, social-humanístic o artístic. El món real és un diamant en brut, un tresor per descobrir. Tant el món laboral com la societat en general, ofereixen un ventall d’infinites possibilitats on hi pot caber tothom. El nostre entorn social està tan diversificat que tots hi podeu trobar el vostre raconet, cadascú amb les vostres particularitats. Aquestes particularitats, a vosaltres us pot semblar que són un estorb, i us poden espantar perquè penseu que poden ser una trava per al vostre futur. Us vull dir que és tot el contrari. Us fan únics i insubstituïbles i, per tant, sou essencials per ocupar el vostre lloc a la societat.
I quan parlo del vostre lloc a la societat, no em refereixo només des del punt de vista laboral, sinó des de la possibilitat de canviar el món. Heu demostrat que teniu un caràcter propi, idees pròpies, la vostra manera de pensar, les vostres emocions i, sobre tot, heu demostrat que teniu valors. I això és el que es necessita avui en dia. Per poc seguiment que fem de les notícies que surten als medis de comunicació, podem comprovar que aquells valors humans que fan que les persones puguem viure en pau i harmonia a la societat trontollen. Per això necessitem cultivar un futur amb persones joves com vosaltres, que teniu una forta convicció dels vostres valors.
Aneu sempre endavant, sigueu vosaltres mateixos i segur que triomfareu.
No em vull estendre més i acabaré amb una cita de l’obra “Proverbios y cantares” d’Antonio Machado que diu:
“Si es bueno vivir, todavía es mejor soñar, y lo mejor de todo, despertar”.
Moltes felicitats per la vostra graduació”.

FOTOS DE LES ORLES DE 4t ESO