Ona Garcia guanya el 1r premi de narrativa al Sambori

Avui aquesta tarda, s’ha celebrat la XIIa edició dels Premis Sambori Òmnium de narrativa i Enric Farreny 2018 a la seu d’Òmnium Cultural a Tàrrega, que s’estrena enguany, en la qual, Ona Garcia de 2n de Batxillerat C ha obtingut el primer premi de la seva categoria (1r i 2n de Batxillerat).

L’acte que enguany ha tingut un caràcter marcadament reivindicatiu, ha comptat amb l’actuació de l’intèrpret de viola Eduard Boleda amb el seu espectacle Up a Up. Ha estat un acte molt emotiu en el qual s’ha recordat Dolors Sistac, traspassada el passat gener, i el seu marit Enric Farreny. Després de l’actuació i dels parlaments de les autoritats s’ha procedit al lliurament de premis, que abraçaven des d’educació infantil fins a 2n de batxillerat. En primer lloc, s’han entregat els premis de narrativa Sambori Òmnium 2018, en el qual tots els premiats passen a la fase nacional, i, seguidament també s’han lliurat els premis Enric Farreny de Poesia.

L’Ona que participava amb el seu relat Carta a la nena que vaig ser, avui que faig 18 anys, una preciosa narració carregada de nostàlgia i sentiment, escrita amb mestria que ha captivat el jurat del premi i l’ha escollit com a guanyadora de la categoria de 1r i 2n de Batxillerat. Ara, només ens cal desitjar-li molta sort per a la fase nacional, que tindrà lloc el 25 de maig a Barcelona.

Volem agrair també a tots els nostres narradors que tot i no ser premiats o classificats van fer uns textos d’una qualitat extraordinària. Des d’aquí us encoratgem a continuar escrivint i a continuar imaginant, tenim una pedrera de narradors fantàstica.

Enhorabona a tots i, sobretot, enhorabona i molta sort, Ona!!!

ONA ON FIRE