Matemàtiques a tope

ACTIVITATS MATEMÀTIQUES

Aquest últim mes hem estat immersos en el món de les matemàtiques participant en diversos concursos i activitats, que afavoreixen l’estimulació intel·lectual i les inquietuds dels nostres alumnes. Tot seguit us fem un breu repàs de les activitats en les quals hem participat.

Problemes a l’esprint.

És un concurs que és participa com a centre, i el nostre centre ha participat en tres categories, primer cicle, segon cicle i batxillerat. Consisteix en què tot el grup d’alumnes ha de resoldre 10 problemes, alguns dels quals necessiten la resposta d’un altre exercici, cal resoldre els 10 problemes correctament abans que la resta d’equips.

El nostre centre ha quedat en quarta o cinquena posició en totes les categories. Hi han participat els millors centres de Catalunya i de la Comunitat Valenciana.

Cangur

És un concurs a nivell individual en què els alumnes han de respondre 30 preguntes tipus test en 75 minuts, hi ha tres nivells de dificultat i la puntuació de les preguntes varia segons la dificultat.

El passat dia 16 de març es va fer aquest concurs, on els alumnes de 4t d’ESO i batxillerat van fer la prova a la UdL juntament amb la majoria de centres de Lleida; i els alumnes de primer, segon i tercer d’ESO van fer la prova a la sala d’actes del nostre institut.

Pangea

És un concurs a nivell individual en què els alumnes han de respondre 25 preguntes tipus test en 45 minuts, hi ha 4 nivells de dificultat i la puntuació de les preguntes varia segons el nivell de dificultat.

El passat dia 8 de març es va fer aquest concurs a la sala d’actes del nostre centre. Els millors alumnes es classificaran per disputar la final espanyola a la Universitat Abad Oliva de Barcelona.

Fem matemàtiques

És un concurs  per a alumnes de primer i segon d’ESO que es fa en tres fases. La primera fase és a nivell col·lectiu, grups de 3 o 4 alumnes han de fer un informe de tres problemes amb diversos apartats. D’aquesta fase s’han classificat 10 alumnes del nostre centre. Els alumnes classificats són Ana Sánchez, Helena Sánchez, Múnia Bonavia, Àneu Palau, Ariana Díaz, Eugenia Reyes i Maria Maroto de primer d’ESO i Guerau Masagué, Jordi Mas i Nil Cunill de segon de l’ESO.

Aquests alumnes disputaran la segona fase, que té caràcter provincial a l’Institut La Serra de Mollerussa el dia 29 de març, on faran una prova individual i una prova per equips, els millor participants es classificaran per la final da Catalunya que es farà el 13 de maig a Cornellà.

 + mates

És un concurs  per a alumnes de segon cicle d’ESO i de batxillerat, intenta ser una ampliació del Fem matemàtiques i es fa en dues fases. La primera fase és a nivell col·lectiu, grups de 3 o 4 alumnes han de fer un informe de tres problemes amb diversos apartats. D’aquesta fase s’han classificat 10 alumnes del nostre centre. Els alumnes classificats són Blai Bernadó, Roger Martínez i Benet Fité de tercer de l’ESO; Pau Buchaca, David Llorens Rauret i Clara Rivadulla de primer de batxillerat, i, finalment, Eva Barceló, Pol Morell, Pau Gallinat i Josep Perna de segon de batxillerat

Disputaran la segona fase el dia 1 d’abril a Terrassa.

Molta sort a tots i enhorabona al Departament de Matemàtiques per aquestes iniciatives tan xules!