MATEMÀTIQUES A TOPE

Copa Cangur

El passat 25 de gener el nostre centre va ser una de les 22 seus de la Copa Cangur, on el guanyador de cadascuna de les 22 seus, juntament amb el guanyador de la darrera edició, participarà a la final de Catalunya que se celebrarà el proper 1 de març.

A la demarcació  Lleida hi va haver cinc seus, tres a Lleida capital, una a Tàrrega i una altra a Bellpuig. L’institut Samuel Gili i Gaya va ser una de les tres seus que hi va haver a la ciutat de Lleida,  el nostre centre va participar amb dos equips. Va ser un dia molt emocionant i, finalment, es va classificar un equip del centre FEDAC. Els altres finalistes van ser el Col·legi Mater, L’Institut Ronda, L’institut lo Pla d’Urgell de Bellpuig i l’Institut de Guissona.

Aquesta competició consisteix a resoldre 12 problemes, on cada problema té una puntuació segons el grau de dificultat

Problemes a l’esprint

El passat 7 de febrer el nostre centre va participar en una nova edició de Problemes a l’esprint, aquesta vegada amb alumnes de batxillerat, on el nostre institut va quedar en tercera posició empatat amb altres centres. Els dos primers van ser l’Aula Europea de Barcelona i l’Institut Vicens Vives de Girona, dos centres que cursen el batxillerat científic internacional.

En quest concurs s’hi participa com a centre i consisteix a resoldre, amb la màxima rapidesa, 10 problemes, alguns dels quals depenen de les respostes d’altres preguntes.

Els nostres alumnes, que van fer un gram paper, es van mostrar molt satisfets quan van resoldre correctament l’últim problema.

ÀLBUM MATES