Lliurament de diplomes SmartGili

La setmana passada vam tancar el cercle del Projecte Transversal SmartGili, amb un acte de reconeixement als treballs més reeixits en cadascun dels àmbits d’acció: Cohesió social, Innovació, Connectivitat i Sostenibilitat. Vam celebrar un acte senzill al gimnàs per agrair a tot el nostre alumnat d’ESO les seves valuoses aportacions en el projecte que els vam proposar. Us deixem,a continuació, les paraules que els vam adreçar, ja que ells són els protagonistes absoluts d’aquesta gran aventura que ha estat el Projecte SmartGili.

“Avui és un dia molt especial, i ho és perquè vosaltres l’heu fet especial, diferent i molt gran. Al mes de gener us vam convidar a participar en un projecte transversal i interedat en què us volíem a tots, 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO, el projecte Smart Gili.

Un projecte que vol que vosaltres, els alumnes, sigueu els protagonistes, que esdevingueu ciutadans responsables, observadors de la realitat més immediata que us envolta, que desenvolupeu un esperit crític i constructiu que ens permeti créixer i millorar com a centre, com ciutat i com a societat. Un projecte que us vol partícips de les responsabilitats, de la presa de decisions, de la construcció col·lectiva del coneixement… Només així, l’aprenentatge esdevé significatiu i funcional, perquè us acosta a la realitat, a la vida quotidiana i us cedeix la paraula i escolta la vostra opinió.

Avui us volem agrair la vostra implicació, la vostra plena participació… perquè en les vostres mans, en els vostres pensaments, en la vostra cerca, en la vostra imaginació, i, sobretot, en la vostra il·lusió vau fer créixer una proposta que tot just es gestava i vau fer que es fes molt i molt gran, per acabar esdevenint una fira, la fira Projecta’t (aquest curs la seva 1a edició). Vau sobredimensionar les nostres expectatives, vau acomplir amb escreix els nostres propòsits i, en molt casos, vau superar les nostres intencions. Implicació, motivació i moltes i moltes propostes de millora del nostre centre sorgien a cada classe i, a poc a poc, aquestes propostes s’anaven dissenyant, perfilant, arrodonint fins a esdevenir productes amb solidesa, amb cos i ànima, i amb molt de sentit. Mentre vosaltres apreníeu a gestionar el propi procés d’aprenentatge a través de metodologies diverses i diversificades i anàveu reforçant aquest sentiment de pertinença al nostre centre, nosaltres preníem consciència que calia tancar el procés, la lliçó també apresa: moltes d’aquelles propostes havien d’esdevenir possibles i reals.

Vet aquí, l’acte que volem celebrar i pel qual us hem reunit que no és altre que fer-vos el retorn de tota la feina feta, i molt ben feta, i donar-vos el més sincer agraïment. Farem efectives i reals algunes de les propostes que ens vau plantejar. Algunes ho seran amb més immediatesa perquè estan més al nostre abast, a nivell econòmic i d’infraestructures; d’altres quedaran ajornades, però no abandonades, perquè en cadascuna de les vostres propostes hi havia una lògica i un raonament immens. Per això esperem que més endavant les puguem reprendre; restaran, de moment, a l’espera.

Gràcies a tots i a totes:
“Som Gili i Gaya, perquè ens sentim Gili i Gaya”————Fira Projecta’t: Smart Gili
IMATGES DE L’ACTE