1r i 2n d’ESO participen al “Fem mates” de Mollerussa.

EXPERIÈNCIA AL “FEM MATES”

El dimecres de la setmana passada un grupet de 1r i tres nois de 2n d’ESO van participar en la segona fase del concurs Fem Mates que es va celebrar a l’Institut La Serra de Mollerussa. Tots ells van passar una jornada molt divertida resolent diversos problemes matemàtics i participant a la gimcana, l’experiència va agradar molt a les nenes de 1r que s’estrenaven en aquesta competició. Més avall trobareu algunes de les seves impressions:

Múnia Bonavia Masip, 1r ESO B

El dimecres 29 de març vam anar a la segona fase del “Fem Mates”. Ens vam classificar dos grups de 1r d’ESO i un de 2n d’ESO. Estàvem molt il·lusionats perquè havien triat els nostres treballs de la primera fase. Gràcies als contactes i als nostres amics més grans ja sabíem que anar allà era una experiència molt divertida encara que fos difícil passar a la tercera fase.

Vam quedar a les vuit del matí a l’aparcament del Camp d’Esports del Lleida. Ens havíem de desplaçar a Mollerussa (on hi tenia lloc la trobada) juntament amb els equips guanyadors dels altres instituts i escoles de Lleida. Com que érem molta canalla, vam haver de repartir-nos tots en dos autocars. El trajecte va ser divertit perquè vam començar a conèixer altres participants que no eren del nostre institut.

El primer que vam fer en arribar a l’Institut La Serra va ser la prova per a la tercera fase. Aquest exercici constava de cinc preguntes. Segur que molts dels que estàvem fent aquelles activitats patíem més pel temps que ens quedava per fer-les que no pas per si eren molt difícils o no.

En acabar les proves, tots els equips ens vam trobar al poliesportiu per menjar coca amb xocolata i més tard vam anar a uns jardins de l’Institut a fer la gimcana matemàtica. Aquesta va ser la millor part de la jornada.

Tot i que no ens vam endur cap premi, la gimcana matemàtica va ser molt divertida. Hi havia proves en les que ens ho vam passar molt bé i vam riure molt amb els monitors que ens acompanyaven.

Seguidament, una cop finalitzada la gimcana vam tornar a entrar a l’Institut i ens vam preparar per escoltar els resultats dels guanyadors. Abans d’això, però, ens van oferir un petit concert uns alumnes de l’institut La Serra.

Durant el lliurament de premis estàvem bastant nervioses, ens donàvem ànims les unes a les altres dient-nos: segur que diuen els teu nom, et triaran a tu segur…

Totes sabíem, però, que era molt difícil guanyar. Hi havia molta gent molt bona que s’havia preparat la prova seriosament. Tot i no haver estat classificades, ens sentíem igualment molt agraïdes d’haver pogut passar a la segona fase i d’haver pogut participar en una trobada matemàtica tan alegre i divertida.

Àneu Palau Sales 1r ESO B

Al principi no em feia molta il·lusió venir perquè em pensava que era anar allà a fer un examen i prou.
Però un cop vaig arribar, tot va resultar molt diferent de com m’havia pensat. L’examen individual es feia en una classe i et deixaven molt temps per fer la prova, la qual cosa estava molt bé. Desprès et donaven l’esmorzar i es començava la gimcana. Aquesta consistia en diverses proves que feies en grup i és el que més em va agradar, ja que coneixies gent nova, feies amics, etc.
En resum, que el dia va passar molt ràpid i ens ho vam passar molt bé.

Eugenia Reyes Reyes, 1r ESO B

M’ho vaig passar molt bé durant el dia. Tot i que l’examen no em va anar massa bé, la resta va ser molt divertit, sobretot la gimcana.
Va ser divertit estar fent proves per tot el recinte. La veritat és que em pensava que seria més avorrit perquè la idea d’estar fent mates durant tot el dia no m’entusiasmava gaire, però va valer la pena, ens vam retrobar amb amics que abans anaven amb nosaltres al col·le i també vam conèixer gent nova. Per molt que no guanyéssim va ser un gran dia, si pogués ho tornaria a repetir.

Maria Maroto Pérez, 1r ESO B

L’experiència de participar al Fem Mates m’ha semblat molt divertida.
Al marge de quedar o no seleccionats per a la següent fase, crec que sempre és enriquidor participar en activitats que ens facin aprendre d’una manera diferent a la que estem acostumats a classe.
A més m’ha agradat conèixer gent de d’altres centres i participar de la gimcana amb persones de diferents edats.
Encara que ja no participaré a la fase següent, estic feliç d’haver arribat fins aquí i satisfeta amb tot l’esforç que he fet.
Tant de bo hi pugui tornar a participar.