LA POETESSA ANA PÉREZ CAÑAMARES ENS VISITA

El passat divendres, 10 de febrer de 2017, els alumnes de primer de batxillerat i els de 4t d’ESO han tingut l’oportunitat de conèixer i escoltar, gràcies al Departament de Llengua Castellana, a la poetessa Ana Pérez Cañamares, una de les veus literàries que van acompanyar i donar veu als moviments dels indignats sorgits als voltants del 15 M. Ana Pérez Cañamares quan escriu parla d’ella i les seves experiències i reflexions, però també dels refugiats,  de les víctimes de les guerres, de les dones humiliades, dels treballadors, dels hipotecats (víctimes de les guerres al primer món, que són guerres econòmiques -potser totes ho són, oi?-)

Aquesta veu que, segons ella mateixa, podria ser la veu de qualsevol, escriu poemes amb els quals tots ens podríem sentir identificats en algun moment o altre. Com per exemple, quan hem comprat loteria o hem jugat a les travesses.

“Por toda la casa, resguardos de quinielas.

bajo cada resguardo, escondida,

una casa de piedra con jardín.

Entre las enredaderas

que la cubren guardo la vergüenza

por desear más de lo que tengo (…)”

 Una vegada més agraïm els escriptors i el programa del Ministeri Encuentros literarios en el aula per aquestes trobades en les quals els lectors tenen l’oportunitat de fer preguntes i arribar de manera més directa amb l’escriptor o escriptora que prèviament han llegit i treballat a l’aula.