Jornada pedagògica APS

Els nois i noies d’APS (Aprenentatge i Servei) de mediació del nostre institut van assistir a una jornada pedagògica sobre l’APS organitzada per l’ICE i la UdL. L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’APS és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.
Durant la jornada es va ensenyar una mostra del treball que alguns centres fan dins d’aquesta matèria, que no serà obligatòria fins el 2020.  Aquest any, els 15 alumnes que han fet l’optativa de Mediació van ser qui van tenir l’oportunitat d’assistir-hi i participar en tallers d’educació en valors amb alumnes d’altres instituts, també van prendre part d’una taula rodona amb els professors i membres de l’ajuntament, UdL i Ensenyament per intercanviar experiències.
Un dels atractius de la jornada va ser el famosíssim pallasso català Tortell Poltrona, membre de Pallassos sense Fronteres, qui va explicar als assistents la seva experiència en tasques humanitàries.