Jornada Francòfona d’Impuls al Batxibac

Els nostres alumnes de 1r i de 2n de batxibac, així com els de 4t d’ESO i les professores que impartim llengua, literatura i història franceses  hem assistit aquest dijous , 6 de febrer, a la cinquena  Jornada francòfona d’impuls al batxibac que es fa a Lleida, al campus del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL). Aquesta Jornada ha estat organitzada pels Serveis Educatius i Formació Permanent  dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Lleida, l’Institut de Ciències de l’Educació, la UdL, i l’Escola Oficial d’Idiomes, així com diferents instituts de la província de Lleida.

Us recordem que l’institut Samuel Gili i Gaya imparteix des del curs 2011-2012 el currículum mixt, batxillerat i baccalauréat, i ha estat el centre pioner en aquests estudis a Lleida.
Després de l’obertura de la jornada, els alumnes de 1r de batxibac i 4t d’ESO han assistit a la conferència del Sr, Ramon Usall : «Aux armes citoyens! La Résistance française et l’exil républicain face à l’Occupation nazie (1940-1944)». A continuació d’aquesta conferència els alumnes de 2n de batxibac han pogut gaudir de la conferència de la Dr. Carme Figuerola «Marguerite Duras et Tahar Ben Jelloun: regards croisés sur la francophonie» referent als dos llibres obligatoris de literatura francesa. Sinmultàneament tots els alumnes han pogut participar a una sèrie de tallers i taules rodones.
Com a acte de cloenda els alumnes de 2n de batxibac de l’institut de Viella ens han representat una obra de teatre.
Va ser un matí molt intens, immersos en un món francòfon del que en podem fer una valoració molt positiva.

GALERIA D’IMATGES