Jornada de Química interactiva a la UAB

El passat dimarts 30 de gener, els alumnes de 2n de Batxillerat que cursem la matèria de Química vam anar d’excursió a la Universitat Autònoma de Barcelona per gaudir de la jornada “Química Interactiva” a la Facultat de Química. Abans de començar l’activitat, els estudiants vam poder visitar l’exposició “Gràcies a la Química” i posteriorment, un professor de química de la Universitat ens va fer una petita xerrada sobre com la Química consisteix en un dels pilars fonamentals de la societat actual.

Després d’aquesta presentació, vam posar-nos mans a l’obra amb la primera activitat, més teòrica, en la que vam estudiar el comportament de les molècules d’aigua i dels nano tubs de carboni, i després vam pujar a experimentar al laboratori. Amb ulleres, bates i guants per no tenir cap accident, vam ser capaços d’identificar metalls en aigües de consum, vam crear el nostre propi polímer individual, ens vam ficar en la pell d’analistes de CSI i detectàrem empremtes dactilars i sang, vam comprovar per mitjà de cromatografies gasoses si algun atleta s’havia dopat… També vam veure una demostració amb nitrogen líquid i una altra amb metalls amb memòria de forma, sense oblidar que també les investigadores ens van mostrar unes preparacions de nanopartícules d’or i una espectacular reacció oscil·lant!

En resum, l’estona es va passar volant, i no només vam aprendre molta Química, sinó que també ha sigut una experiència única i molt enriquidora.

ÀLBUM DE LA SORTIDA