IV JORNADA FRANCÒFONA D’IMPULS AL BATXIBAC A LLEIDA

Els nostres alumnes de 1r i de 2n de batxibac, així com alguns de 4t d’ESO i les professores que impartim llengua francesa i altres matèries en francès, hem assistit el dimarts, 19 de març, a la quarta Jornada francòfona d’impuls al batxibac que es fa a Lleida, al campus del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL). Aquesta Jornada ha estat organitzada pels Serveis Educatius i Formació Permanent  dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Lleida, l’Institut de Ciències de l’Educació, la UdL, i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Us recordem que l’institut Samuel Gili i Gaya imparteix des del curs 2011-2012 el currículum mixt, batxillerat i baccalauréat, i ha estat el centre pioner en aquests estudis a Lleida.

Després de l’obertura de la jornada, tots els alumnes han assistit a la conferència del Dr José María Fernández : «La grande Guerre un siècle après. Reprise de ses chiffres, ses images et ses conséquences (prespective française)», i després els alumnes han pogut comprovar què havien après de la conferència mitjançant un concurs: «Qui sait quoi?» en format de kahoot.

Una vegada feta la pausa indispensable per carregar les piles ha tocat els tallers de francès pels alumnes de 4t sobre la francofonia, la música i el rap. I els de batxibac han gaudit de la conferència de la Dr. Carme Figuerola «Marguerite Duras et Tahar Ben Jelloun: regards croisés sur la francophonie», tot seguit les taules rodones i com a cloenda de l’acte, un parell de cançons de l’artista Xavier Baró.

Va ser un matí molt intens, immersos en un món francòfon del que en podem fer una valoració molt positiva. Ja queda menys per la de l’any vinent! Atenció alumnes de 4t! Us volem veure al batxibac el proper curs!

Imatges de l’acte

Rosa sales, Carolina Sebastià i Montse Agustí

Departament de Llengües estrangeres (Francès)