INTERCANVIS EN LLENGUA FRANCESA

INTERCANVIS LLENGUA FRANCESA

CATALUNYA-QUEBEC

Durant el primer trimestre del curs 2017-2018, ha estat amb nosaltres la Coralline Ethier del Quebec i sabem que ha gaudit moltíssim d’aquests 3 mesos en tots els àmbits possibles. Ara li toca a la la Núria de Pérez de quart d’ESO B que gaudeixi dels espectaculars paisatges nevats del Quebec, on tindrà l’oportunitat també de conèixer la seva cultura i millorar el francès amb accent quebequès. Així doncs, la Núria no tornarà fins el 8 d’abril de 2018. A bientôt!

CATALUNYA-MONTPELLIER

Per una altra banda l’institut Samuel Gili i Gaya participa per segona vegada amb el programa de mobilitat Catalunya-Montpellier, programa pilot a Catalunya. Aquest intercanvi és possible gràcies a l’acord entre el Departament d’Ensenyament i l’Académie de Montpellier, de França. En el marc d’aquest acord de col·laboració, s’ha previst dur a terme l’intercanvi d’alumnes francesos per estudiar durant quatre setmanes a Catalunya i d’alumnes catalans a França.

D’aquesta manera, el nostre alumne Roger Martinez de 4t ESO C acaba d’arribar de Perpinyà i esperem hagi aprofitat aquesta experiència per millorar el seu francès i conèixer una nova cultura. Així el Roger va marxar el 8 de gener i ha tornat aquest cap de setmana del 3-4 de febrer. El seu «correspondant», el Victor Bauby, va estar amb nosaltres el passat trimestre. Roger, esperem conèixer les teves vivències!.

Ja tenim els candidats per a la propera convocatòria d’intercanvi amb el Quebec, i esperem que tinguin sort amb el ‘jumelage’. Hem tingut molt bons candidats per l’intercanvi i l’elecció ha estat difícil. Esperem un puguem presentar altres intercanvis. Estigueu al cas ja que oportunitats com aquestes només passen una vegada a la vida!

Departament de Llengües estrangeres. Seminari de francès