INTERCANVIS DE LLENGUA FRANCESA

CATALUNYA-QUEBEC

Durant el primer trimestre del curs 2016-2017, hem acollit al nostre centre l’Enya Gosselin i la Camille Dubois del Quebec i sabem que han gaudit moltíssim d’aquests tres mesos amb nosaltres. Ara són la Sabina Aran i l’Ares Martinez de quart d’ESO A que gaudeixen dels espectaculars paisatges nevats del Quebec, on tindran l’oportunitat també de conèixer la seva cultura i millorar el francès amb accent quebequès. Així doncs, la Sabina i l’Ares no tornaran fins el 9 d’abril 2017. Només els queda viure a fons l’experiència i gaudir del Canadà en tot el seu esplendor.

CATALUNYA-MONTPELLIER
Per altra banda l’institut Samuel Gili i Gaya participa per primera vegada amb el programa de mobilitat Catalunya-Montpellier, programa pilot a Catalunya. Aquest intercanvi és possible gràcies a l’acord entre el Departament d’Ensenyament i l’Académie de Montpellier, de França. En el marc d’aquest acord de col·laboració, s’ha previst dur a terme l’intercanvi d’alumnes francesos per estudiar durant quatre setmanes a Catalunya i d’alumnes catalans a França.
D’aquesta manera, el nostre alumne Delfín Calles de 4t ESO C es troba en aquests moments a Montpellier per millorar el seu francès i conèixer una nova cultura. Així el Delfín va marxar el passat 7 de gener i tornarà el 4 de febrer. El seu «correspondant», el Lucien Maurizot, estarà amb nosaltres del 4 de març fins l’1 d’abril. Doneu-li una calorosa benvinguda.

Pròximament s’obrirà el període d’inscripcions per les beques al Quebec, i probablement a França destinades als alumnes de la matèria de francès a tercer ESO. Estigueu al cas ja que oportunitats com aquestes només passen una vegada a la vida!