INTERCANVI CATALUNYA-QUEBEC

Durant aquest primer trimestre del curs 2018-2019, l’institut Samuel Gili i Gaya participa per tercera vegada amb el programa de mobilitat Catalunya-Quebec, la regió francòfona del Canadà. Aquest intercanvi te lloc gràcies a l’acord entre el Departament d’Ensenyament i l’entitat educativa oficial, Éducation Internationale del Quebec. En el marc d’aquest acord de col·laboració, s’ha previst dur a terme l’intercanvi d’alumnes quebequesos per estudiar durant tres mesos a Catalunya i d’alumnes catalans al Quebec.

D’aquesta manera, el nostre institut compta amb la presència de dos estudiants quebequesos, la Virginie Arsenault i el William Patoine que assistiran a 4t ESO del setembre fins al desembre per tal de millorar el seu castellà, iniciar-se també en el català i conèixer de ben a prop les nostres tradicions.

Les seves parelles d’intercanvi són, respectivament, la Naïla Bernaus i l’Oriol Blazquez, alumnes de 4rt d’ESO B i D, que viatjaran al Quebec del gener a l’abril del 2019 per millorar el seu francès i conèixer una nova cultura.

Pròximament s’obrirà el període d’inscripcions per les beques al Quebec, i probablement a França destinades als alumnes de la matèria de francès a tercer ESO. Estigueu al cas ja que oportunitats com aquestes només passen una vegada a la vida!

Departament de Llengües estrangeres. Seminari de francès.