Intercanvi amb el Quebec

INTERCANVI CATALUNYA-QUEBEC
Durant el primer trimestre d’aquest curs 2016-2017, l’institut Samuel Gili i Gaya participa per primera vegada amb el programa de mobilitat Catalunya-Quebec, la regió francòfona del Canadà. Aquest intercanvi és possible gràcies a l’acord entre el Departament d’Ensenyament i l’entitat educativa oficial, Éducation Internationale del Quebec. En el marc d’aquest acord de col·laboració, s’ha previst dur a terme l’intercanvi d’alumnes quebequesos per estudiar durant tres mesos a Catalunya i d’alumnes catalans al Quebec.
D’aquesta manera, el nostre institut compta amb la presència de dues estudiants quebequeses, l’Enya Gosselin i la Camille Dubois que assistiran a 4t ESO del setembre fins al desembre per tal de millorar el seu castellà, iniciar-se també en el català i conèixer de ben a prop les nostres tradicions.
Les seves parelles d’intercanvi són, respectivament, la Sabina Aran i l’Ares Martinez, alumnes de 4t d’ESO, que viatjaran al Quebec del gener a l’abril de 2017 per millorar el seu francès i conèixer una nova cultura.