“Independitza’t del tabac, surt de festa sense fum”

Independitza’t del tabac, surt de festa sense fum és el lema del Dia Mundial sense Tabac que es va celebrar el passat 31 de maig. Per aquest motiu, el divendres passat, la infermera del nostre institut, Iraida Gimeno Pi, va muntar una taula informativa per tal de conscienciar els més joves dels inconvenients del tabac. A través d’un mural i de carboximetries els va mostrar els efectes negatius de fumar.
La campanya, com hem dit abans es troba inscrita dins dels actes del Dia Mundial sense Tabac, per aquest motiu, la Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública de l’Ajuntament de Lleida, conjuntament amb l’Associació Catalunya contra el Càncer, van establir diversos punts d’informació a la ciutat per tal de sensibilitzar a la població dels riscs del consum de tabac i dels recursos que hi ha a la ciutat per a les persones que es plantegin reduir o deixar l’hàbit de fumar.

Durant tot el matí la infermera va repartir informació, va valorar el grau de dependència al tabac a qui ho desitgés. Aquesta campanya va adreçada especialment als joves, amb un to provocatiu que intenta despertar el desig de llibertat que caracteritza aquest sector de població. Independitza’t del tabac, surt de festa sense fum pretén animar els joves a no deixar-se controlar pel tabac i a trencar els mites que relacionen fumar amb anar de festa.