III JORNADA FRANCÒFONA D’IMPULS AL BATXIBAC A LLEIDA

Els nostres alumnes de primer i de segon de Batxibac,així com alguns de 4t ESO i les professores que impartim llengua francesa i altres matèries en francès hem assistit el dimecres, 24 de gener, a la tercera Jornada francòfona d’impuls al Batxibac que es fa a Lleida, al campus del Rectorat de la Universitat de Lleida( UdL). Aquesta Jornada ha estat organitzada pels Serveis Educatius i Formació Permanent dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Lleida,
l’Institut de Ciències de l’Educació i la UdL, amb la col·laboració de l’Ambaixada de França.
Us recordem que l’institut Samuel Gili i Gaya imparteix des del curs 2011-2012 el currículum mixt, batxillerat i Baccalauréat, i ha estat el centre pioner en aquests estudis a Lleida.
Després de l’obertura de la jornada, els alumnes de primer i quart has assistit a la conferència del Ramón Usall: «Mai 68: quand les étudiants révaient d’un nouveau monde», i els desegon la d’Alícia Piquer «Du journal de bord à la ‘ robinsannade’: deux manières d’écrire le voyage» I després els alumnes han pogut comprovar què havien après de les conferències mitjançant un concurs: «Qui sait quoi?» en format de kahoot.
Desprès de la pausa indispensable per carregar les piles ha tocat les taules rodones. I seguidament els quatre tallers simultanis rotatius en llengua francesa, “Explorer la francophonie: le Cameroun en miniature; Jouons avec les mots, jonglons avec les sons, les intonations et les rythme du français; création de pétits textes poétiques.
Enregistrement des productions; Une séance de ‘scape Game’ pour découvrir, d’une manière ludique, la résistance française sous l’occupation allemande»
I com a cloenda de l’acte, una representació teatral en francès gràcies als alumnes de L’Episcopal.
Va ser un matí molt intens, immersos en un món francòfon del que en podem fer una valoració molt positiva. Ja queda menys per la de l’any vinent!

Maria Ambròs, Carolina Sebastià i Montse Agustí
Departament de Llengües estrangeres (Francès)

Àlbum de la Jornada