II JORNADA FRANCÒFONA D’IMPULS AL BATXIBAC A LLEIDA

Els nostres alumnes de primer i de segon de batxibac van assistir el dimecres, 25 de gener, a la segona Jornada francòfona d’impuls al batxibac que es feia a Lleida, la qual va tenir lloc al campus del Rectorat de la Universitat de Lleida( UdL). Aquesta Jornada ha estat organitzada pels Serveis Educatius i Formació Permanent  dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Lleida, l’Institut de Ciències de l’Educació i la UdL, amb la col·laboració de l’Ambaixada de França.
El nostre institut que imparteix des del curs 2011-2012 el currículum mixt, batxillerat i baccalauréat, i ha estat el centre pioner en aquests estudis a Lleida.
Com a inauguració de la Jornada, hi va haver el parlament a càrrec de la Sra. Neus Vila, Vicerectora d’Estudiants de la Universitat de Lleida, la Sra Montserrat Llobet, Directora General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, i Sr Stéphane Paris, Agregat de cooperació lingüística i educativa de l’Ambaixada de França.
Durant el matí es va fer una conferència d’Història de França, “Je suis né pour te connaître, pour te nommer Liberté- histoire partagée de 1936 à 1945)”,a càrrec del Dr. Pere Solà del Departament de filologia clàssica, francesa i hispànica de la UdL. I després els alumnes van poder comprovar què havien après de la conferència mitjançant un concurs: «Qui sait quoi?» en format de kahoot.
Desprès de la pausa, els alumnes van poder assistir a dues taules rodones simultànies on es parlava de la llengua francesa, dels programes de mobilitat europeus, del futur i on hi participava diferents representants. Del nostre institut teníem a la Júlia Arqué i la Sofia Corominas que ho van fer d’allò més bé. Com a rerefons es podia veure le mur du batxibac on tothom podia a fer aportacions que podien ser visualitzades al moment. I seguidament hi va haver quatre tallers simultanis rotatius en llengua francesa, “Français en coup de vent; Atelier de rap.Des rimes et du rythme; le tour du monde en 80…musiques et livres; t’es pour ou contre? Un jeu de match de boxe argumentatif”.
I com a cloenda de l’acte, vam poder gaudir de la representació teatral del nostres alumnes de 2n de batxibac: Ils sont fous, ces Dieux! Obra de teatre amb la qual van resultar guanyadors en el concurs de teatre organitzat per l’Associació de professors de francès de Catalunya-APFC
Va ser un matí molt intens, immersos en un món francòfon del que en podem fer una valoració molt positiva. Ja queda menys per la de l’any vinent!