I es va fer la màgia: ‘Boscos endins’

El grup d’Arts Escèniques de 1r de batxillerat del nostre institut va representar ahir el musical Boscos endins. Una experiència enriquidora amb una càrrega de feina ingent que mostra la implicació de tot un equip humà, implicat fins a la medul·la, perquè, ahir, a les 20:00 del vespre tot fos perfecte.

18 actors i actrius, 50 músics, directors musical i escènic, directora artística d’escenografia, tècnics de llums i, molta més gent, que de manera directa o indirecta, van fer possible que l’espectacle d’ahir fos un èxit.

Davant d’un públic entregat, que omplia fins dalt el Teatre Principal, es va escenificar un complex espectacle musical de gairebé dos hores, en què la màgia, la música, l’art i el teatre s’unien en una perfecta simfonia.

Emmarcada per decorat espectacular, que servia de fons de la història, sorgit de la imaginació i l’art de la professora de plàstica, Sílvia Codina, la sensació ambiental va ser màgica. La riquesa dels personatges, l’ambigüitat de les seves accions, allò que no s’explica dels contes i que trobem més enllà de les històries que durant tant de temps han farcit tantes infàncies han estat els ingredients màgics per a un resultat espectacular. Des de la Ventafocs, passant pel Jan i les mongetes màgiques, la Caputxeta Vermella, la Rapunzel, una princesa tancada en una torre sense portes ni finestres, i un forner i una fornera que busquen desesperadament un fill amb ‘l’ajut’ de la màgia d’una bruixa, que desitja recuperar la seva bellesa, basteixen una galeria inoblidable que va prendre vida, ahir, damunt l’escenari del Principal. Tots aquests personatges, tan coneguts per l’imaginari col·lectiu, amaguen secrets ocults i ens mostren que tot no sempre és allò que sembla. Els nois i noies de 1r de Batxillerat, convertits ahir en personatges fantàstics, ens van mantenir enganxats a les butaques mentre es movien i cantaven al ritme de la música que ens van regalar, en directe, els 50 músics que conformen la Jove Orquestra del Gili, que va brodar les peces de l’obra musical original d’Stephen Sondheim.

Aquest majestuós projecte, que evidencia i potencia els estudis d’arts escèniques, és un exemple claríssim de projecte transversal, ric en matisos, activitats, tècniques…  que compta amb la complicitat i la implicació de tot el centre. Aquest és un espectacle engendrat i parit íntegrament a l’aula: assajos, coreografies, text, muntatge, decorats, esforços…

Hem de felicitar a la directora musical, Iolanda Dolcet, al director escènic, Francesc Pla, a l’artista de decorats, Sílvia Codina, als actors i actrius de 1r de Batxillerat: Anna Cubiró, Paula Aguilà, Eva Goixart, Alba Muñoz, Laia Talarn, Andrea Valencia, Aida Galceran, Àfrica Martínez, Jana Oliver, Marina Gotsens, Agnès Doladé, Raül Ortega, Miguel Castro, Xavi Pons, Sabina Aran, Janet Domingo, Mario Berengué i Paula Creus; als nostres supermúsics de la JOG, i a totes les persones que, tot i no sortir a l’escenari, han estat necessaris i cabdals: responsables de perruqueria i maquillatge, tècnics de llum i so, encarregats de les entrades, transportistes i molta gent més que ha col·laborat perquè tot això hagi estat possible

Tot plegat, una experiència inoblidable.

Francesc Pla

 

Galeria d’imatges i vídeos