Gran setmana matemàtica

Aquesta setmana ha estat plena de bones notícies en el camp de les matemàtiques. Aquí teniu un resum del que ha donat de si:

Fem matemàtiques

El passat dimecres 11 d’abril es va celebrar la segona fase del “Fem Matemàtiques” a l’escola El Joc de la Bola on hi van participar 108 alumnes de sisè de primària i primer i segon de l’ESO, d’aquesta fase es classificaven 16 alumnes que participaran a la final de Catalunya que se celebrarà el 5 de maig al nostre institut. Hi ha hagut dues nenes de 2n d’ESO del nostre centre que s’han classificat: la Múnia Bonavia i l’Helena Sánchez

Per arribar a la segona fase van haver de fer un informe de tres problemes amb diversos apartats, fase en la qual hi han participat gairebé 1700 alumnes de les comarques Lleida, i d’aquests, se n’han classificat 108 per  fer la segona fase.

En la segona fase hi ha hagut una prova individual que ha estat classificatòria i una prova per equips més lúdica i sense puntuació per a la classificació.

Més mates

És un concurs que pretén ser una ampliació del Fem matemàtiques i està pensat per alumnes de 3r i 4t d’ESO i batxillerat. Hi ha també una primera fase molt similar al Fem matemàtiques i la segona fase és la final, allí es participa per grups on estan barrejats alumnes de diversos llocs de Catalunya. El nostre centre ha tingut dos equips que s’han classificat per disputar aquesta segona fase, un de 4t d’ESO ( Roger Martínez, Benet Fité i Blai Bernadó); i un equip de 1r de batxillerat ( Albert Montserrat, Joan Martínez i Pol Chico). En fer la segona fase en dissabte alguns dels nostres alumnes no hi han pogut anar a causa d’altres compromisos. La segona fase s’ha fet aquest dissabte 14 d’abril i a batxillerat va guanyar el grup que hi havia la Joan Martínez.

Problemes a l’esprint

El nostre centre va fer una participació interessant, segons els organitzadors, en el concurs problemes a l’esprint, en els nivells de batxillerat i segon cicle de l’ESO, per la qual cosa el passat dimecres 11 d’abril alguns dels nostres alumnes van anar a l’acte de cloenda del concurs a la seu del MMACA ( Museu de les Matemàtiques de Catalunya) a Cornellà on els van lliurar un premi.

Cal destacar que el nostre equip de primer cicle de l’ESO, també va tenir un paper molt destacat, va quedar en segona posició de Catalunya i València.

Torneig Interinstituts d’Escacs d’Alcarràs

Aquesta setmana, un bon grup de nens i nenes d’ESO han participat en el Torneig Interinstituts d’escacs que s’ha celebrat a Alcarràs, on els nostres alumnes han tingut un paper molt destacat, i el Guerau i el Pol, de 3r d’ESO, han estat premiats.