FLL 2019: La salut dels astronautes a l’espai by Space ++

El nostre equip de First Lego League SPACE++ ha creat una aplicació de control de la salut dels astronautes: anàlisi de sang, comparació d’imatges per reconèixer malalties a l’espai mitjançant machine learning i intel·ligència artificial i chatbots com a psicòlegs personals.
Ja que la salut dels astronautes és de vital importància en totes les missions espacials, hem creat una aplicació associada a un programa de reconeixement d’imatges. En ella podem identificar les malalties que tenen o poden tenir en un futur pròxim els astronautes i, d’aquesta manera, poder millorar el seu estat de salut dins la nau. També hem realitzat un prototip d’un sistema d’aplicació per dispositius mòbils i, mitjançant la intel·ligència artificial, es comparen les imatges donades amb una gota de sang fresca (i/o coagulada…) amb el banc d’imatges de la base de dades per diagnosticar malalties existents i fer la previsió de les que es tindran a curt termini.
Hem dissenyat un chatbot com a psicòleg personalitzat a les necessitats i malalties mentals que poden patir els astronautes a l’espai.
Mitjançant aquestes tècniques es podran diagnosticar malalties i la predisposició a patir-les més
ràpidament per tal de fer-ne el tractament adient i poder decidir-lo de manera fiable.
A més a més, també hem creat una maqueta per a la recollida de brossa a l’espai mitjançant la detecció, comparació de diferents radars i la intel·ligència artificial pel seu posterior tractament; tenint en compte variables com el tipus d’imatges i la informació específica que inclou.
Els membres del grup Space ++ són: Mireia Balagueró, Arnau Perelló, Iago Varela, Sofia Aranzana, Petru Otgon, Àlex Lladonosa, Pau Huguet, Pol Llinàs, Halven Crespo, Jairo Garcia, Rut Guàrdia, Pol Pifarré i Guillem Luque.
Els monitors són Àlex Jiménez, Àlex Gonzàlez i Marcel Milara de 1r de Batxillerat.

Departament de Tecnologia Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida.