EXCEL·LENT EN MATEMÀTIQUES

Durant aquest mes de maig hem sabut els resultats en les diferents proves, concursos i competicions matemàtiques en les quals hem participat aquest curs. El resultat en totes elles ha estat excel·lent i des d’aquí volem felicitar la gran feina feta pel departament de matemàtiques de l’institut i a tots els alumnes que, de manera voluntària, han participat en les diferents cites matemàtiques. Enhorabona a tots i a totes, l’any que ve, més.

Tot seguit us oferim un resum dels resultats obtinguts.

Cangur

A la prova Cangur hi van participar 114 alumnes del nostre centre i gairebé tots els participants, 85 alumnes, han quedat classificats entre la primera meitat, és a dir dins del millor 50 %, cal destacar la participació  d’alguns alumnes: Benet Fité,de 1r de batxillerat, ha quedat en la setena posició de Catalunya i el primer de Lleida; el Jordi Martínez en vintena posició, el Blai Bernadó en la posició 26, més enrere ha quedat el Roger Perna a la posició 83, tots ells són de primer de batxillerat.

Cal destacar també la participació de Marc Puiggrós i Marcos Jiménez, de primer d’ESO, que han quedat entre el millor 1 % de Catalunya i la de Roger Buchaca, de segon d’ESO, que gairebé ho aconsegueix.

Fem matemàtiques

La segona fase del Fem Matemàtiques es va celebrar el dimecres 3 d’abril a la UdL. Al centre van tenir lloc totes les activitats de la jornada: les proves individuals, l’esmorzar, les proves de grup, i la cloenda i el lliurament de premis.

Hi van participar els següents alumnes: 50 alumnes de sisè, 90 de primer d’ESO i 52 de 2n d’ESO, en total 192 alumnes.

Del nostre centre hi van participar 7 alumnes de primer d’ESO: Carla Aloy, Sara López, Sol Jover, Claudia Ferrezuelo, Paula Charles, Júlia Jiménez i Maria Vilamajor. També, hi van participar 7 alumnes de segon d’ESO: Irene Herrera, Laura Taboada, Guillem Carcía, Aroa García, Roger Buchaca, Dylan Milara i Isern Labat.

Per arribar a la segona fase van haver de fer un informe de tres problemes amb diversos apartats, on hi han participat gairebé 1700 alumnes de les comarques Lleida i, d’aquests, se’n van classificar 192 per a fer la segona fase.

En la segona fase hi ha hagut una prova individual que ha estat classificatòria per a la final de Catalunya en la qual es va classificar la Paula Charles de primer d’ESO i una prova per equips més lúdica i sense puntuació per a la classificació, en la qual l’equip format per Roger Buchaca, Dylan Milara i Isern Labat, de segon d’ESO, van obtenir el segon premi

Final de Catalunya de Fem Matemàtiques a Tarragona

La nostra alumna de primer d’ESO Paula Charles ha participant, juntament amb 70 alumnes de sisè de primària, primer i segon d’ESO a la final de Catalunya del Fem Matemàtiques que es va celebrar al Port de Tarragona el passat 4 de maig. En aquesta fase final hi va haver una prova individual i dos proves lúdiques per equips.

Olimpíada d’Economia

6 alumnes de 2n de batxillerat del nostre centre van participar en la fase local de l’Olimpíada d’Economia, aquests alumnes són l’Ismael Mora, el Pol Arbonés, la Sara Comes, la Sara Calavia, el Marçal Morales i l’Ariana Gugiulescu,que es va celebrar el passat 29 d’abril a la Universitat de Lleida ( UdL). Els tres primers classificats disputaran la fase espanyola durant el mes de juny a Madrid.

Dels nostres representants cal destacar l’actuació de l’Ismael Mora el qual ha tret un 8, ha estat un dels millors concursants, però la majoria d’ells també han tret una nota superior al 6.