Estrenem Projecte Bicicla’t de mobilitat sostenible

El Projecte Bicicla’t és un projecte de mobilitat sostenible de l’Institut Samuel Gili i Gaya en col·laboració amb l’entitat bacc ( enbiciperlleida.cat ). Aquest projecte implica la cessió de 12 bicis que s’han repartit entre l’alumnat i  professorat interessat a desplaçar-se al centre amb aquest mitjà de transport i, d’aquesta manera, potenciar la sostenibilitat i millorar la salut.

A finals d’octubre es va presentar el projecte al nostre institut i a hores d’ara ja s’ha fet efectiva l’entrega de les bicicletes a tots aquells i aquelles que l’han sol·licitat, val a dir que a l’hora de fer el lliurament, també s’ha tingut en compte la distància de l’habitatge dels usuaris fins a l’Institut. Les bicis són del tipus holandès, estan revisades i van acompanyades del cadenat corresponent per deixar-les a l’ aparcabicis. La cessió és fins a finalitzar el curs escolar.
Aquesta actuació és la continuïtat de la tasca que l’alumnat de 1r d’ESO  van presentar en el projecte SMARTGILI  “el Gili a través dels teus ulls” on  proposaven millores que calia implementar en el nostre centre i que, a més a més,  aquesta proposta va guanyar en el concurs de Pressupostos participatius de l’Ajuntament de Lleida i consistia a fer arribar el carril bici fins a la porta del centre.