ESPAIA’T 360 4t ESO AL MUSEU MORERA

 

Aquest any el Museu Morera ens presenta la seva exposició fotogràfica: Encreuaments  (Dipòsits de la Col·lecció Nacional de Fotografia i d’Art Contemporani).

Recull l’obra dels fotògrafs vinculats a les terres de Lleida Paula Artés, Santi Iglesias, Espe Pons, Jordi V. Pou, Toni Prim i Palmira Puig, corresponents als dipòsits derivats de les adquisicions de 2019, 2020 i 2021 de la Col·lecció Nacional de Fotografia.

L’exposició mostra també les adquisicions corresponents a la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani, que des de l’any 2018 s’han dipositat al  Museu Morera, en total 39 obres dels artistes Antoni Abad, Nora Ancarola, Mar Arza, Albert Bayona, David Bestué, Albert Coma Estadella, Enric Farrés Duran, Núria Güell, Carles Hac Mor, Àngel Jové, Martin Llavaneras, Pere Llobera, Pol Merchan, Marina Núñez, Olga Olivera-Tabeni, Joan Pallé, Antoni Pinent, Carles Pujol, Lluís Trepat i Rubén Verdú.

L’alumnat de 4t d’ESO ha escollit aquest indret per transferir aprenentatges previs i consolidar-ne de nous a patir d’un repte: “És l’ART una eina de comunicació i de coneixement?”

El tret de sortida del projecte s’ha fet amb una  Masterclass de  fotografia  (28 i 29 de març) al mateix centre a càrrec de JV Pou, reconegut fotògraf lleidatà que ens ha fet reflexionar profundament a partir de conceptes entrellaçats: fotografia, realitat, distorsió, manipulació, memòria…

Després, els alumnes han sortit del centre per ocupar aquest espai d’aprenentatge durant cinc dies lectius: 29, 30 i 31de març  i 1 i 5 d’abril.

Arran de la visita han realitzat tasques d’aprenentatge programades per àmbits (lingüístic i social, científic i tecnològic, artístic..) i vinculades al contingut fotogràfic de l’exposició.

El projecte s’ha tancat amb la participació del centre educatiu a la Nit dels Museus a Lleida, 14 de maig; acte en el qual s’ha posat en valor l’oferta existent en el propi territori com a entorn educatiu.

 

Aquí es podrien enllaçar les fotografies del projecte de 4t d’ESO