ELS DIVENDRES, CINEMA

Un any més hem pogut gaudir de sessions de cinema i confeccionar un “àlbum de pel·lícula” gràcies a la complicitat d’un grup d’alumnes de primer i segon de batxillerat que s’han mostrat fidels a aquesta iniciativa que els ofereix l’Institut. Sense  ells no seria possible.

“Els divendres, Cine” és una oportunitat d’ampliar el bagatge cultural i sentimental dels qui hi participen, així com reforçar d’altres idiomes, ja que la majoria de les vegades,  veiem les pel·lícules en Versió Original.

Aquest curs hem fet vint sessions en les quals hem pogut gaudir de: “To be or not to be” d’Ernst Lubitsch; “Some like it hot” i “The apartament” de Billy Wilder; “Cabaret” de Bob Fosse; “Paris-Texas” de Wim Wenders; “Badgad-Cafe” de Percy Adlon; “Dangerous Liaisons” de Stephen Frears; “Cyrano de Bergerac” de Jean-Paul Rappeneau; “Thelma and Louise” de Ridley Scott; “Full Monty” de Peter Cattaneo; “Sense and Sensibility” d’Ang Lee; “Shakespeare in Love” de John Madden; “Amèlie” de Jean-Pierre Jeunet; “Jane Eyre” de Cary Fukunaga; “Searching for a sugar man” de Malik Bendjelloul; “Departures” de Yojiro Takita; “Comancheria” de David MacKenzie; “La la Land” de Damien Chazelle; “Cinema Paradiso” de Giuseppe Tornatore i “Babel” de Alejandro González Iñárritu.

El cicle estava integrat per diversos gèneres, però, especialment, road-movies, musical, rareses i obres de grans directors.

Esperem que aquesta i d’altres iniciatives lligades puguin seguir fent-se any rere any. Ens retrobem el curs que ve.

Dolores García.