ELS DE 4t VISITEN L’ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR

Aquest 29 de març, els alumnes de 4t ESO han visitat les instal·lacions de l’EPS (Escola Politècnica Superior) de la UdL. Allí han pogut escoltar John Amin presentant els seus dissenys, patents i projectes que té en ment. Aquest prometedor estudiant d’enginyeria mecànica i electrònica de només 20 anys els ha sorprès amb els seus dissenys, invents i manera planera de resoldre complicades qüestions tècniques.
Han assistit també al Taller Motoestudent on han pogut veure com els alumnes de grau en Enginyeria Industrial poden realitzar els seus projectes de fi de carrera, treballant col·laborativament dissenyant i construint una motocicleta que després competeix en curses.
I mitjançant el Taller de termografia han pogut mesurar i detectar per infrarojos les temperatures de diferents objectes, siluetes… amb multitud d’aplicacions quotidianes, com en la indústria.
Aquests alumnes han conegut també els estudis que ofereix l’EPS, tant les dobles titulacions que ofereix la universitat quant a enginyeries, estudis de grau en enginyeria informàtica, enginyeria industrial com arquitectura tècnica i les interessantíssimes titulacions internacionals, tant de graus que s’ofereixen (amb Finlàndia i Dinamarca) com de Màsters en Enginyeria informàtica a Crandfield (Regne Unit) com a ITB Indonèsia .

John Amin va néixer el 1996 a la ciutat costera d’Alexandria (Egipte). Des de ben petit li atreia la tecnologia. Va cursar l’educació secundària obligatòria a Cervera, on el seu pare juntament amb els professors de tecnologia l’engrescaven a fer projectes. A mitjans de 2011 i en el marc de la Lego League, va crear el seu primer projecte important amb el seu amic i company de classe. Un recipient capaç de conservar els aliments durant anys sense perdre propietats. A partir d’aquell moment, John veu que pot aprofitar el seu hobbie per ajudar els altres i convertir-lo en la seva feina.
Aquell mateix estiu creà un dispositiu per millorar la realitat augmentada de les televisions 3D.
El 2014 començà els estudis universitaris en enginyeria industrial automàtica i electrònica a la Universitat de Lleida i continua desenvolupant projectes.