El vídeo de 1r d’ESO B guanya el segon premi del ‘Tu fas campanya’

L’IEI va acollir aquesta setmana l’acte de lliurament de premis del projecte ‘Tu fas campanya’ per promoure el bon ús de les xarxes socials per part dels joves, una iniciativa Impulsada pels Mossos d’Esquadra. La campanya comptava amb un concurs, en el qual els joves dels centres educatius havien de gravar un curt en el qual aconsellaven sobre el bon ús de les xarxes socials.
La classe de 1r d’ESO B va participar-hi amb un vídeo molt treballat i bonic i s’ha endut el 2n premi, estem superorgullosos de vosatres.
Tu fas Campanya’ forma part del projecte de prevenció per promoure el bon ús de les xarxes socials per part dels joves. El projecte “Tu fas Campanya” forma part del Pla d’Acció Internet Segura per a la Protecció del Menor de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i ha convidat la comunitat educativa a participar de forma activa en l’edició d’una campanya de prevenció per promoure el bon ús de les xarxes socials per part dels joves. El projecte era obert als alumnes de primer curs d’ESO (participació en grup, màxim un vídeo per classe). Els premis consistien, per al guanyador, en una excursió al Centre d’Observació de l’Univers a Àger; per al segon, la participació en una jornada a l’Escola d’Hoteleria de Lleida amb diversos tallers culinaris i una visita a les seves instal·lacions; i per al tercer, l’assistència a un espectacle cultural.
L’objectiu del projecte era conscienciar sobre els problemes i riscos de la xarxa, fomentar el respecte digital i crear hàbits saludables de navegació. És per això que s’ha buscat potenciar la participació del menor, ja que s’entenia que aquest havia de ser un actor imprescindible en la creació de la campanya, d’acord a les darreres tendències pedagògiques que potencien el paper actiu del menor en el seu procés educatiu, fent-lo partícip de l’activitat pedagògica i no convertir-lo únicament en un espectador. Per això, els alumnes havien de crear un vídeo en què s’explicités una conducta de risc o un consell de seguretat (o més d’un consell) per crear hàbits saludables.

ÀLBUM DE L’ACTE D’ENTREGA DE PREMIS