El nostre equip Water Warriors destaca en la First Lego League 2018

Aquest dissabte 24 de març a la First Lego League 2018 de Lleida, l’equip Water Warriors Team del nostre Institut Samuel Gili i Gaya amb el projecte Sistema de degoteig solar, ha obtingut el 2n premi ENGIJOC Al millor comportamnet del robot, que és el reconeixement a l’equip el disseny el qual és excepcionalment creatiu i ben pensat, amb un bon potencial per resoldre el problema investigat, i característiques adients d’estabilitat, disseny, funcionalitat i encert en la programació.

Pel que fa al gran marcador dels reptes fets amb el robot hem assolit una bona puntuació. I cal remarcar la gran quantitat d’idees del projecte científic, la solució innovadora de reg, l’APP per indicar-ho als consumidors, el disseny del prototip i la impressió final en 3D. 

Sistema de degoteig solar

Amb aquesta millora que hem creat,un prototip d'un sistema de degoteig solar, aconseguim un sistema de reg barat i que no necessita tanta aigua respecte a altres mètodes mes tradicional per funcionar, que podrà ajudar als països més pobres o simplement als agricultors que no poden gastar tanta aigua. 
L’aigua és un bé escàs i els petits canvis que fem ara, és possible que siguin grans ajudes d'aquí uns anys. Nosaltres no podem canviar el món però sí que podem donar una opció per intentar no malbaratar un bé tan preuat com és l’aigua i evitar que el món s’acabi desertitzant.
Per últim, hem comprovat la importància de l’ús d’intel·ligència artificial en el càlcul de les necessitats hídriques de les plantes i els cultius, tenint en compte variables com la latitud i temperatura mitjana.

Participants grup Water Warriors: Blai Bernadó, Àlex Jiménez, Roger Martínez , Marcel Milara, Clàudia Marco, Clàudia Romera, Pau Escolà i Benet Fité, Arnau Perelló , Iago .

Monitors: Pau Sierra

Moltes felicitats, campions, i fins a la propera edició !