Celebrem la II Fira Projecta’t: Onades de Canvi

El passat 12 d’abril el nostre centre inaugurà la 2a edició de la Fira Projecta’t que aquest curs ha tingut com a nucli temàtic: Onades de canvi i que es concretà a l’entorn dels eixos temàtics dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (2030) que inclou: persones, medi ambient, canvi climàtic, economia, pau i justícia social… entre d’altres.

VAm convidar les famílies perquè fossin partícips de tot el treball d’ensenyament/aprenentatge que han realitzat els/les nostres alumnes, amb la voluntat de compartir un model de centre que inclou les famílies en tot aquest procés educatiu; un model d’atenció, escolta i participació.

El treball per projectes és una metodologia més de les moltes que apliquem en aquest procés d’ensenyament/aprenentatge i  pretén que l’alumne/a surti de les aules i connecti amb la realitat més immediata. Només així la tasca educativa adquireix un sentit complet perquè forma ciutadans de ple dret: competents, participatius i responsables.

Una proposta metodològica que vol que els/les alumnes siguin  els protagonistes, que esdevinguin ciutadans responsables, observadors de la realitat més immediata que els envolta, que desenvolupin un esperit crític i constructiu que els permeti créixer i millorar com a societat. Uns projectes que els volen fer participar de les responsabilitats, de la presa de decisions i  de la construcció col·lectiva del coneixement i , en aquest cas en concret, volen que esdevinguin onades de canvi per a la millora social. Només així, l’aprenentatge és significatiu i funcional, perquè els acosta a la realitat, a la vida quotidiana, i els cedeix la paraula.

LA FIRA: UNA REALITAT COMPARTIDA

La segona edició de la fira #PROJECTA’T, ONADES DE CANVI va ser un èxit, gràcies a les famílies que van acudir a la nostra crida. La tria del nom va ser ja una declaració d’intencions i així ho vam voler mostrar, ja que amb aquest nom volíem definir les nostres intencions, nosaltres som les onades, que amb el nostre esperit crític i participatiu volem construir la societat del futur des de l’avui i hem de ser el motor dels canvis. Amb aquest projecte hem avaluat competències personals i socials i també la competència digital.

El projecte té una temàtica compartida i a partir d’aquesta concretem els eixos d’interès per cursos que van des de les persones, al medi ambient i la justícia social.

1r ESO: CAMINEM JUNTS per sensibilitzar-nos i posar-nos a la pell de l’altre

2n ESO: #DESPLASTIFICA’T per prendre consciència del deteriorament del medi i fer-nos proactius

3r ESO: DELEGATS 3D (decidir, dinamitzar i debatre) per tal d’intervenir en la millora de presa de decisions i fomentar la participació

4t ESO: DESHUMANITZAR-SE per sensibilitzar-nos, posar-nos a la pell de l’altre i fer-nos proactius i provocar canvis.

Moltes gràcies per haver-nos acompanyat i fer que la II Fira Projecta’t fos tot un èxit.

GALERIA DE FOTOS FIRA PROJECTA’T 2019