ATLANTIS, la ciència del mite

 

El passat dijous 15 de desembre va venir a l’Institut l’Emilio Varela, periodista científic, per fer-nos una conferència amb el títol: Atlantis: La ciència del Mite, a la qual han assistit els alumnes de primer i segon de batxillerat de las matèria de Ciències per al Món Contemporani i  Ciències de la Terra i del Medi Ambient.  

A partir del mite de l’Atlàntida, situat a la illa de Thera, actualment Santorini, on l’activitat volcànica hauria pogut fer desaparèixer una ciutat i la cultura minoica. A través del mite el ponent va aprofitar per parlar del vulcanisme i la seva activitat, els canvis mediambientals que pot representar com el canvi climàtic; les restes que s’exposen en diferents museus de Grècia d’una cultura de fa més de 3600 anys, amb nombroses anècdotes i detalls que mantenen l’interès del assistents.

Finalment, apuntà de manera molt didàctica la situació mediambiental a la mediterrània a l’actualitat, fruit d’uns hàbits culturals, i que són exemple dels canvis mediambientals globals. A partir d’aquestes consideracions va establir un col·loqui final amb molta participació.

La durada prevista era de 3h. amb petits descansos, però finament, es va converteir en 4h tenint que forçar l’acabament per retornar a l’horari normal de classe.

La valoració per part de l’alumnat ha estat “molt bona”, de “molt interessant” i que “cal repetir”. Aquestes són la majoria de les valoracions dels alumnes preguntats.

Antoni Perera, cap departament de Biologia i Geologia

Fotos de l’acte

grupo-2