Anem al teatre: Terra de Voltors

L’alumnat del batxillerat artístic va anar a veure “Terra de voltors” al Teatre Municipal L’Escorxador de Lleida, un muntatge basat en la novel·la de Pep Coll Dos taüts negres i dos de blancs, i amb l’adaptació del mateix Pep Coll i Àngel Amazares.

Basada en un fet real. Els masovers (un matrimoni i les seues dues filles) d’una masia de Laortó, a la Vall de Carreu (Pallars Jussà), van ser brutalment assassinats el 1943. En una època en què calia donar una imatge d’una nueva España, un crim múltiple colpeja un territori i destapa les misèries d’institucions i persones. Un drama rural, amb rerefons de postguerra, on cinc intèrprets es desdoblaran en vint personatges per a endinsar-nos en un passat que sembla perpetuar els seus errors al llarg dels temps.

Excel·lent interpretació de Mònica Lucchetti, Mercè Rovira, Ignasi Guasch, Dani Arrebola i Àngel Amazares, sota la direcció d’Àngel Amazares que flueix un xic arreu dels diferents aspectes de l’espectacle. Un treball complex com ens va explicar l’autor, ja que no era gens fàcil adaptar un novel·la amb tants personatges i ramificacions a un espectacle teatral amb 3 actors i 2 actrius. El colofó a l’obra de teatre va ser l’estona que vam estar xerrant amb actors, actrius, director i el mateix autor. Una estona on el caliu va ser la tònica de les paraules, preguntes i comentaris que alumnes i professionals feien. De fet, s’aprèn més en moments com aquests que en altres potser més acadèmics. L’alumnat del nostre institut va gaudir d’allò més i en va treure suc de la generositat que la companyia “Vint per Quatre” ens va oferir.

Francesc Pla

GALERIA D’IMATGES