AMB L’ESPERIT DE FRIDAYS FOR FUTURE FEM SENTIR LA VEU

Els nostres alumnes, seguint l’esperit dels ‘Friday for Future’,  van aplegar-se el passat divendres 15 de març per fer sentir la seva veu contra el canvi climàtic a través d’una concentració al Camp Escolar, en la qual es van llegir un manifest que era tota una declaració de principis. Van demanar als governs que siguin responsables i van exigir que s’apliquin “mesures urgents” contra el canvi climàtic.

Fridays for Future és un moviment internacional, liderat per estudiants, que fa una crida a la “solidaritat i a la justícia climàtica”. El moviment va néixer a Suècia de la mà de Gretha Thunberg, una noia de 15 anys, que se salta les classes cada divendres per anar davant del Parlament suec a conscienciar sobre la necessitat d’adoptar mesures per fer front al canvi climàtic. Així, els estudiants catalans i d’arreu del món han volgut unir forces en el que consideren “un moviment jove, més que estudiantil”, perquè el canvi climàtic ens afecta a tots i a totes.

Seguint la crida de Thunberg, els nostres alumnes han volgut fer sentir la seva veu i han assegurat en el seu manifest que les altres lluites no tenen sentit si aquesta lluita per aturar el canvi climàtic es perd. “Ens juguem l’aire del demà” o “Volem un futur, canviem el sistema, no el clima” són alguns dels missatges que s’han pogut escoltar a la concentració.

Per acabar, han llegit un fragment del manifest de l’activista Thunberg: “Només parleu de tirar endavant amb les mateixes males idees que ens han dut a aquest desastre, quan el més sensat seria posar el fre d’emergència. Vosaltres no sou suficientment madurs per dir les coses pel seu nom. Fins i tot aquesta càrrega ens la deixeu a nosaltres, els nens i nenes”. I finalment hem cantat tots la cançó que ja s’ha convertit en l’himne del moviment.

We need to wake up
We need to wise up
We need to open our eyes
And do it now now now
We need to build a better future
And we need to start right now

We’re on a planet
That has a problem
We’ve got to solve it, get involved
And do it now now now
We need to build a better future
And we need to start right now

Make it greener
Make it cleaner
Make it last, make it fast
and do it now now now
We need to build a better future
And we need to start right now

No point in waiting
Or hesitating
We must get wise, take no more lies
And do it now now now
We need to build a better future
And we need to start right now

 

 
ÂLBUM DE FOTOS