Els alumnes d’APS fan un concert a l’aula hospitalària de l’Arnau de Vilanova

El dissabte dia 22 d’abril es va realitzar un concert d’alumnes de 4t d’ESO a l’aula hospitalària de l´Arnau de Vilanova. Era una activitat que estava dins del projecte APS (Aprenentatge i Servei) que fem a l´Institut amb els alumnes de 4t. Aprofitant que hi ha alumnes de 4t que estan a l’orquestra de l’Institut, els vam proposar que preparessin unes peces per interpretar-les a l’aula hospitalària que aquest any compleix els 25 anys de vida dins de l’Arnau de Vilanova.
Va ser un acte coordinat per Creu Roja i pel nostre Institut. Els 10 alumnes del nostre Institut després d’afinar els instruments, van començar a actuar al voltant de les 11:00 h davant dels nens i nenes que estan ingressats a l’hospital.
Els músics es van dividir en dos grups, un format per instruments de vent i un altre format per instruments de corda. Van interpretar cançons com per exemple “Viva la Vida” de Coldplay o Mamamia d’Abba.
Va ser un concert molt emotiu on va haver molts aplaudiments pel reconeixement a la gran interpretació dels nostres alumnes.
En acabar el concert a l’Aula hospitalària, els nostres alumnes van continuar tocant pels passadissos de la 5a planta on hi havia nens i nenes ingressats/es que no podien sortir de la seva habitació. Un grup de músics van anar a tocar a la sala de nounats que es troba a la 5a planta i un altre grup de músics van actuar a la 4a planta on hi ha maternitat.
Va ser una experiència força enriquidora per als nostres alumnes perquè van compartir la música amb nens i nenes que passen moltes hores a l’hospital, amb els seus pares i mares, amb els voluntaris de Creu Roja i amb els treballadors i treballadores de l’hospital que no paraven de fer fotos d’aquest acte tan bonic.
Desitgem poder tornar a repetir l’experiència el curs vinent.

Javi Badia (coordinador del projecte APS a l´Institut).