El departament de Física de l’institut ha organitzat per avui divendres una activitat d’astronomia a les 20:30 h a la Sala d’Actes de l’Institut amb el físic astrònom Kike Herrero,doctor en Física per la Universitat de Barcelona, astrofísic a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i també és un dels responsables de la robotització de l’Observatori Astronòmic del Montsec, astrofotògraf i un expert divulgador d’Astronomia. L’activitat consistirà en una conferència sobre la cerca de vida a l’Univers, seguida d’observacions espacials amb telescopi.
Hi esteu tots convidats!
Activitat d’Astronomia-26-5-2017
La cerca de vida a l’Univers
Durant les últimes dues dècades els astrofísics han començat a respondre algunes de les grans preguntes que la humanitat qüestionava des de feia segles. Hi ha altres sistemes planetaris a l’Univers?
Des de la descoberta de 51 Pegasi b l’any 1995, el primer planeta conegut entorn a una estrella diferent al Sol, les tècniques han avançat tant que ens permeten descobrir interessants característiques d’alguns dels més de 3000 planetes extrasolars coneguts.
Ja coneixem alguns exoplanetes possiblement habitables, però quan trobarem el primer planeta llunyà amb vida? Els propers reptes en l’exoplanetologia requereixen un gran coneixement de les propietats de les estrelles i els fenòmens que hi ocorren, que sovint dificulten la detecció i estudi d’alguns dels planetes més interessants. Ens encaminem cap a la cerca d’una nova Terra!
Qui és Kike Herrero?
És llicenciat en Física i màster en astrofísica per la Universitat de Barcelona. Recentment s’ha doctorat en Física a la mateixa Universitat, essent investigador a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya. La seva recerca es centra en els exoplanetes i l’astrofísica estel·lar, en particular estudiant algunes propietats de les estrelles de baixa massa i treballant en projectes de cerca de planetes similars a la Terra entorn a aquestes. En aquest camp ha publicat diversos treballs en revistes internacionals. També és un dels responsables de la robotització de l’Observatori Astronòmic del Montsec, col·labora amb astrònoms amateurs en projectes de recerca i participa en diversos programes educatius per a la difusió i divulgació de l’astronomia, essent fundador de l’empresa Celístia Pirineus.