50 ANYS NO ES FAN CADA DIA

Enguany, ha estat un any molt important per a nosaltres, ja que el nostre institut ha fet 50 anys i com que 5 dècades no es fan cada dia ho hem volgut celebrar i compartir amb vosaltres i amb tota la ciutat de Lleida. Ha estat un any intens ple de celebracions i reconeixements per la tasca feta durant tants anys. Ara, que ja hem donat per finalitzats els actes, volem fer un breu resum del que ha representat aquest 50è aniversari.

L’Institut Samuel Gili i Gaya (tot i que encara no tenia aquest nom) va constituir-se l’any 1968.  Després va passar a ser el Instituto Femenino durant uns quants anys, fins que va arribar a ser mixt. El nom d’Institut Samuel Gili i Gaya es va posar l’any 1976 per decisió del claustre de professorat (que va coincidir amb l’any en què Samuel Gili i Gaya va morir). I fins ara… ha passat mig segle i bé ho havíem de celebrar!

A principi d’aquest curs, ho vam celebrar amb el nostre alumnat, vam realitzar xerrades, que molt amablement va fer la doctora Neus Vila a tots els alumnes del centre, als més petits a l’Institut i als més grans a la Universitat, aprofitant l’avinentesa que tenien l’exposició del SGG, també vam aprofitar la visita a Lleida del doctor Leoncio Lopez de Ocon, especialista en la figura de Samuel Gili i Gaya, que també va fer una xerrada als nostres alumnes de 1r i 2n d’ESO. Els nens i nenes de 1r i 2n d’ESO van elaborar el projecte STIL al voltant de la figuara del gran gramàtic lleidatà que dona nom al nostre institut.

FOTOS PROJECTE SAMUEL GILI I GAYA 1r ESO

FOTOS PROJECTE SAMUEL GILI I GAYA 2n ESO

FOTOS XERRADES SOBRE SAMUEL GILI I GAYA

El primer gran acte d’inauguració de l’efemèride el vam celebrar a l’Auditori Enric Granados per compartir la nostra festa amb la ciutat de Lleida i amb les famílies que en un moment o altre han format part del Gili.

FOTOS ACTE INAUGURACIÓ 50 ANIVERSARI

També aquest any ens va visitar l’anterior paer en cap, Fèlix Larrosa, per conèixer de primera mà la tasca que es duu a terme al nostre centre i ens va informar que el Consell Escolar Municipal ens atorgava la Placa al Mèrit Educatiu, juntament amb altres entitats lleidatanes, per la tasca formadora i educadora durant tants anys. Aquesta distinció ens va fer molt feliços.

VISITA PAER EN CAP PEL 50 ANIVERSARI

Aquesta primavera vam celebrar també una entranyable jornada de portes obertes especial per a tots aquells i aquelles que, en un moment o altre, han format part del Gili. La vam celebrar a l’institut i va ser una vetllada emotiva i preciosa.

FOTOS PORTES OBERTES 50 ANIVERSARI

Finalment, el mes de juny vam donar per finalitzats tots els actes del 50 aniversari amb una gran festa a la Llotja, on ens va poder acompanyar tothom que ho desitjava. Ens vam aplegar molta gent per aplaudir i felicitar la gran tasca d’aquest nostre centre, tota una referència per a la ciutat, un exemple de solidesa, qualitat en l’educació d’avui en dia

FOTOS ACTE DE CLOENDA LLOTJA

Gràcies per haver-nos acompanyat i per formar part d’aquesta gran família. Per 50 anys més, Visca el Gili!